Ports de Lille

De haven van Lille is de op twee na grootste binnenvaarthaven van Frankrijk, na Parijs en Straatsburg. In 2018 behandelde het meer dan 7,9 miljoen ton vracht. Omdat het zulke grote volumes blijft beheren, moet het zijn containerbehandelingsapparatuur periodiek upgraden om een ​​continue, efficiënte verkeersstroom door zo’n belangrijk Europees transportknooppunt te garanderen.

Wist je dat de haven van Lille is verbonden met een regionaal rivierennetwerk van meer dan 680 km waterwegen, waarvan 241 km breedspoor?

Samenwerking

In maart 2019 bestelde Ports de Lille vier SMV 4545 TCX4 BH-binnenvaartafhandelaars, omdat hun activiteiten in het noorden van Frankrijk groeien. Twee reachstackers gaan naar Port de Santes en twee naar Port de Béthune-Beuvry. 

Dit is niet hun eerste ervaring met de apparatuur en diensten van Konecranes – ze hadden al een SMV 4527 CB5 reachstacker. Dus toen de noodzaak ontstond om een ​​nieuwe verkeerslijn te starten, bedoeld om Santes met Béthune te verbinden, lag Konecranes voor de hand. De twee binnenvaartafhandelaars op de Santes-terminal zullen helpen bij het laden van vertrekkende schepen, terwijl de andere twee in de Béthune-faciliteit blijven om de schepen bij aankomst te lossen.