Over BCTN

BCNT (Network of Inland Terminals) is het belangrijkste inland containerterminalnetwerk in de Benelux. Ze beschikken over een groot aantal binnenvaartterminals. Deze bieden een uitstekend alternatief voor het vervoer van containers over de weg. Vervoer over water is niet alleen een duurzamere, maar ook een meer kostenefficiënte manier om goederen te vervoeren.

Wist je dat BCNT 8 terminals heeft, vijf in Nederland en drie in België?

Samenwerking

De samenwerking tussen BCTN en Mantsinen Group samen met de lokale distributeur Heavy Handling BVBA was een groot succes. BCTN heeft de Mantsinen 200ER aan om zware lading efficiënt, gemakkelijk en op een duurzame manier te behandelen in terminal Geel.

Terminal Geel in België behandelt 100 containers per dag bestaande uit materialen voor de auto-industrie. De containers zijn twintig voet en wegen gemiddeld 32 ton wanneer ze volledig geladen zijn. “We hadden een kraan nodig die het zware gewicht aankon, en om milieuredenen was het noodzakelijk dat hij elektrisch is. Daarom kozen we voor de Mantsinen 200ER”, vertelt Wim Busser, Purchase and Support Directeur bij BCTN.
“We zijn zeer tevreden over de Mantsinen 200ER. Het is echt een snelle kraan. Voorheen konden we gemiddeld ongeveer 20 containers per uur behandelen, maar met Mantsinen kunnen we de behandelingscapaciteit bijna verdubbelen. Bedieners vullen aan hoe gemakkelijk hij te gebruiken is in vergelijking met een gewone havenkraan.”