Questions? Contact us
+32 (0)475 26 54 62
dignum.bossuyt@vdd.be Open Whatsapp

Linde AMR C-Matic

De C-MATIC geautomatiseerde en mobiele platformrobots zijn ideaal voor het vervoer van materiaal over korte en middellange afstanden in krappe ruimtes. De lading kan worden opgepakt en neergezet samen met karretjes waar de C-MATIC robot onderdoor kan rijden. Transport tussen statische laadstations of transportbanden is ook mogelijk. Afhankelijk van het model kan het geautomatiseerde platform maximale lasten van 600, 1.000, of 1.500 kilogram aan. De routes en transportopdrachten worden via software gestuurd.

De mobiele platforms navigeren binnen de ruimte met behulp van de QR-codes die op de vloer zijn aangebracht, stoppen automatisch voor obstakels, of rijden er omheen. Dankzij de veiligheidstechnologie en de uiterst compacte buitenafmetingen kunnen de C-MATIC AGV’s ook gebruikt worden op plaatsen waar voetgangers en andere trucks rondrijden. De toepassingen van de C-MATIC kunnen flexibel veranderd of uitgebreid worden door ze te combineren met andere trucks.

De C-MATIC robot detecteert zijn omgeving op betrouwbare wijze met behulp van een laserscanner en reageert onmiddellijk wanneer mensen, trucks of andere obstakels zijn weg versperren. Het maakt daarbij niet uit of het om bewegende of stilstaande obstakels gaat. Door de informatie in real time te verwerken kan de C-MATIC zijn snelheid aan de situatie aanpassen of stil blijven staan tot de mensen of trucks uit zijn detectiezone zijn. Hij levert dus de ideale combinatie van maximale productiviteit en de hoogst mogelijke veiligheid. De autonome C-MATIC is ook uitgerust met een robuust systeem voor bescherming tegen botsingen rondom, voor extra bescherming, vooral bij het draaien op de plaats en bij het achteruitrijden. Bovendien heeft hij aan alle vier de zijden aparte noodstopschakelaars.

 • Laserscanner om de omgeving in de gaten te houden
 • Real-time gegevensverwerking
 • Betrouwbare bescherming van personen en trucks
 • Noodstopschakelaars aan alle vier de zijden
 • Robuuste bescherming tegen aanrijdingen rondom de vrachtwagen

De C-MATIC navigeert met behulp van QR-codes die met tussenafstanden van ongeveer een meter op de vloer van de hal langs de transportroutes zijn aangebracht. De QR-codes hebben een unieke ID en worden als referentiepunten op een digitale kaart opgeslagen. De software berekent de optimale route voor elke transportopdracht. De trolleys die optioneel verkrijgbaar zijn, zijn ook uitgerust met QR-codes. Daardoor is het mogelijk de te vervoeren goederen te identificeren, opslagplaatsen en afzetplaatsen toe te wijzen en de lastdrager te positioneren, bijvoorbeeld om materiaal bij machines af te zetten naar gelang de vraag. De software die bij een autonoom laadstation wordt geleverd, kan naar keuze ook het automatisch laden van de batterijen bewaken en regelen. Zodra de lading onder een bepaald niveau zakt of als de AGV op dat moment niet gebruikt wordt, rijdt de C-MATIC naar het laadstation en is weer beschikbaar voor gebruik zodra hij volledig opgeladen is of als dat dringend nodig is.

 • Navigatie via QR-codes
 • Volgen van ladingen met behulp van QR-codes op de AGV’s
 • Optimale routeplanning en toewijzing van transportopdrachten
 • Optioneel volautomatisch opladen van de batterijen

De robuuste technologie van de C-MATIC maakt lange onderhoudsintervallen mogelijk en zorgt voor lagere onderhouds- en levenscycluskosten. De belangrijkste elektronische en mechanische onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk, zodat eventuele onderhoudswerkzaamheden efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Dit principe van design-to-service draagt ook bij tot de hoge operationele beschikbaarheid van de AGV. Alle gegevens van de truck kunnen via een kabelverbinding worden uitgelezen.

 • Robuuste constructie van de AGV
 • Lange onderhoudsintervallen
 • Gemakkelijk toegankelijke hoofdcomponenten
 • Storingsanalyse via kabelverbinding met een laptop
Request quotation

"*" indicates required fields